Pallmann  Cobra

Σε σύγκριση με τις συμβατικές μηχανές για τρίψιμο παρκέ η Pallmann COBRA έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να αποδίδει πλήρως όλο το πλάτος της κεφαλής λειοτρίβησης δηλαδή και τα 190mm

 Διαβάστε περισσότερα 
 
 

Συνεργείο αεροσκαφών Pilatus 

2,600 τετραγωνικά μέτρα βερνικώθηκαν με Pall-X 98 της εταιρίας Pallmann

 Διαβάστε περισσότερα 
 
 

Κατάλογος  Προϊόντων

Τα κατάλληλα προϊόντα για παρκέ …

 Διαβάστε περισσότερα 
 
 

προηγούμενες σελίδες (0)

 
 

Testimonial

 
 
 

Το Pall-X 98 αναμόρφωσε τέλεια το παρκέ σε γραφικό ξενοδοχείο δίπλα στη λίμνη της Γενεύης

Το προϊόν που επιλέχθηκε για την ανακαίνιση του παρκέ 170 τ.μ. στο «Salon de Viennoise» στο Grand Hotel du Lac στο Vevey που βρίσκεται στις βόρειες ακτές της λίμνης της Γενεύης ήταν το υδατικής διασποράς, 2-συστατικών, βερνίκι για παρκέ, Pall-X 98 της εταιρίας Pallmann.

  • Brand: PALLMANN
  • Country: Greece

Το 5 αστέρων ξενοδοχείο Grand Hotel du Lac στο Vevey, χτίστηκε το 1868, που βρίσκεται πάνω στις ακτές της λίμνης της Γενεύης συνδυάζει τη γοητεία του 19ου αιώνα με τη σύγχρονη άνεση και το στυλ.

Το ξενοδοχείο προσφέρει πάνω από 50 ανεξάρτητα επιπλωμένα δωμάτια, συμπεριλαμβανομένων και 9 σουϊτες και junior σουϊτες με υπέροχη θέα στη λίμνη της Γενεύης, τις Γαλλικές Άπλεις ή την πόλη της Vevey κοντά στη Lausanne. Αρκετά εστιατόρια, ένα bar, ένα lounge και τη παλαιά αίθουσα δεξιώσεων παρέχουν στους καλεσμένους του ξενοδοχείου την αίσθηση της φροντίδας και της χαλάρωσης.

Ο κύριος στόχος ανακαίνισης του παρκέ στην ιστορική αίθουσα “Salon de Viennoise” ήταν να αποκατασταθεί  η αρχική εμφάνιση του 19ουαιώνα. Για το συγκεκριμένο έργο ζητήθηκε το βέλτιστο υψηλής ποιότητας προϊόν που θα μπορούσε να βερνικώσει το δρύινο παρκέ που είναι τοποθετημένο σε σχέδιο ψαροκόκαλο, που περιέχει και ένα πλαίσιο μαρκετερί από ξύλο Wenge. Ακολουθώντας τις απαιτήσεις της εταιρίας τοποθέτησης του παρκέ επιλέχθηκε ως το μοναδικό προϊόν που θα μπορούσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις το υδατοδιαλυτό βερνίκι 2-συστατικών Pall-X 98 της εταιρίας Pallmann.

Προεργασία υποστρώματος και συγκόλληση

Προκειμένου να ανακαινιστεί το παρκέ δάπεδο 170 τ.μ. από μασίφ ξύλο βελανιδιάς πάχους 22 mm πάχους ήταν απαραίτητο να ανανεωθεί το επίπεδο διάστρωσης και να κολληθούν κάποια κομμάτια του ξανά.  Γεγονός που έγινε πραγματικότητα χάρη στις καλλιτεχνικές επεμβάσεις των επαγγελματιών της εταιρίας CB CONCEPT SARL από την Villeneuve  της Ελβετίας που αποδείχθηκαν ζωτικής σημασίας ώστε να εξασφαλιστεί η αρχική εμφάνιση του 19ου αιώνα.

Στοκάρισμα

Μετά από την προεργασία και συγκόλληση του παρκέ, ακολούθησε το στοκάρισμα των αρμών.

Υψίστης σημασίας σε αυτό το βήμα ήταν η επιλογή της κατάλληλης ξυλείας που θα εξασφάλιζε την εξαιρετική ελαστικότητα και διάρκεια, ώστε να μη συρρικνωθούν καθόλου με το πέρασμα του χρόνου, μια απαίτηση που πληρείται απόλυτα τέλεια από τους αρμόστοκους της εταιρίας Pallmann. 

Αστάρι λαδιού Pall-X 333

Μετά από το στοκάρισμα το δάπεδο ασταρώθηκε. Ο πελάτης ζήτησε την εφαρμογή προϊόντων χωρίς διαλύτες για την προεργασία του δαπέδου. Επιπλέον, απαιτήθηκε να τονιστούν τα νερά του ξύλου και το έντονο σχέδιο της μαρκετερί με φυσικό τρόπο, αναδεικνύοντας τις ζεστές αποχρώσεις με ταυτόχρονη ενίσχυση των ορίων και των μοτίβων.

Το προϊόν το οποίο πληροί όλες αυτές τις απαιτήσεις είναι το αστάρι λαδιού 2-Συστατικών Pall-Χ-333. 

Μετά το στοκάρισμα και τη λείανση του δαπέδου, αλλά λίγο πριν το αστάρωμα, σκουπίστηκε ολόκληρο το δάπεδο με ένα ελαφρώς υγρό πανί με καθαρό νερό, ώστε να ανοίξει ο κόκκος και να επιτευχθεί η έντονη χρωματική διαφορά. Αυτό το βήμα βοήθησε να εξαφανιστούν τα σημάδια φθοράς και να γίνει ομοιόμορφη η επιφάνεια του δαπέδου. Μετά τις εργασίες προεργασίας ξεκίνησε το αστάρωμα σε περιοχές που δεν είναι μεγαλύτερες από 35τ.μ. με τη χρήση της ανοξείδωτης ειδικά σχεδιασμένης σπάτουλα Pallmann. Η επιφάνεια στη συνέχεια έπρεπε να στεγνώσει για περίπου 25 λεπτά πριν από την αφαίρεση κάθε περίσσειας υλικού χρησιμοποιώντας ένα μπεζ pad Pallmann. Στο επόμενο βήμα, περίπου 20 λεπτά αργότερα, η περιοχή στιλβωνόταν με λευκού pad Pallmann, για να εξασφαλιστεί η ομοιόμορφη εμφάνιση. Κατόπιν χωρίς να περάσει ενδιάμεσος χρόνος 12 ωρών, θα μπορούσε να εφαρμοστεί το βερνίκι.

Επίχριση με το βερνίκι PALL-X 98

Το τελικό επίχρισμα του δαπέδου έπρεπε να παρέχει τη βέλτιστη προστασία για αυτό το πολυσύχναστο χώρο γνωστό ως «Salon de Viennoise" που φιλοξενεί διάφορες εκδηλώσεις, όπως γάμοι και συνέδρια. Η φύση αυτών των γεγονότων σημαίνει ότι οποιοδήποτε βερνίκι πρέπει να είναι πολύ ανθεκτικό, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να μην περιέχει διαλύτες. Από τα παραπάνω και με  γνώμονα την εμπειρία της εταιρίας τοποθέτησης του δαπέδου και του τεχνικού συμβούλου της Pallmann, αποφασίστηκε πως θα χρησιμοποιηθεί το βερνίκι 2-Συστατικών Pall-Χ 98.

Αυτό το υδατικό σύστημα σφράγισης προορίζεται ειδικά για επεξεργασία επιφανει-ών από τριμμένα παρκέ ή άλλων ξύλινων δαπέδων σε ιδιαίτερα πολυσύχναστες περιοχές όπως σχολεία, χώροι λιανικής πώλησης, νοσοκομεία κ.α. Ένας άλλος τομέας που συνιστάται είναι σε γυμναστήρια πιστοποιημένα με το πρότυπο EN 14904 για την καταλληλότητα του αθλητισμού τους δαπέδου. Το Pall-X 98 προσφέρει επίσης εξαιρετικές ιδιότητες κατά της ακραίας μηχανικής και χημικής φθοράς. Γεγονός που επιβεβαιώνεται με την απόκτηση της διάκρισης GISCODE W3 + / DD και της συμμόρφωσης κατά TRGS 617.

Η εφαρμογή αυτού του συστήματος ξεκινά με την επισταμένη ανάμειξη των δύο συστατικών Α και Β (σκληρυντής), σε ένα παχύ και ομοιόμορφο στρώμα χρησιμοποιώντας το ρολό WL Pallmann ειδικό για βερνίκια με υδατική βάση.

Η εφαρμογή ξεκίνησε από τις άκρες και προχώρησε προς το κέντρο του χώρου πρώτα σε κάθετα με τα νερά και στη συνέχεια παράλληλα με τα νερά. Μετά την πρώτη στρώση στεγνώνει το πρώτο χέρι και μεσολαβεί, ένα ενδιάμεσο τρίψιμο με περιστροφική μηχανή Pallmann Uno με 120 γυαλόχαρτο Pallmann πολλαπλών οπών. Κατόπιν ακολουθεί δεύτερο ή τρίτο χέρι.

Συμπέρασμα

Μόλις ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακαίνισης, αποκαλύφθηκε η εξαιρετική εργασία των τεχνιτών. Το οπτικό αποτέλεσμα απέδειξε ότι η ανακαίνιση άξιζε τον κόπο, και είχε σαν αποτέλεσμα την επιτυχή επαναφορά της αρχικής εικόνας του ιστορικού παρκέ. Η χρήση των προϊόντων Pallmann στέφθηκε με κάθε επιτυχία, ώστε να τηρηθούν οι απαιτήσεις για υψηλότερες αντοχές και για παρατεταμένη διάρκεια ζωής του δαπέδου.