Pallmann  Cobra

Σε σύγκριση με τις συμβατικές μηχανές για τρίψιμο παρκέ η Pallmann COBRA έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να αποδίδει πλήρως όλο το πλάτος της κεφαλής λειοτρίβησης δηλαδή και τα 190mm

 Διαβάστε περισσότερα 
 
 

Συνεργείο αεροσκαφών Pilatus 

2,600 τετραγωνικά μέτρα βερνικώθηκαν με Pall-X 98 της εταιρίας Pallmann

 Διαβάστε περισσότερα 
 
 

Κατάλογος  Προϊόντων

Τα κατάλληλα προϊόντα για παρκέ …

 Διαβάστε περισσότερα 
 
 

προηγούμενες σελίδες (0)

 
 

Testimonial

 
 
 

"twitter-box" στην Κολωνία

3,700 τετραγωνικά μέτρα βερνικώθηκαν στο "twitter-box" της Κολωνίας με βερνίκι Pall-X Nano που παρασκευάζεται από την εταιρία Pallmann

  • Building Type: Others, Άλλα
  • Pad: Ξύλινα παρκέ
  • Brand: PALLMANN
  • City: 50000
  • Country: Greece

Η βασική ιδέα της βιομηχανικής ζώνης TRIOTOP είναι η παροχή ενός διαμορφωμένου περιβάλλοντος για εγκατάσταση που θα φιλοξενεί διαφορετικά είδη και μοντέλα τρόπου ζωής και εργασίας για να  ικανοποιήσει τις διαρκώς μεταβαλλόμενες απαιτήσεις του σύγχρονου κόσμου εργασίας. Δημιουργήθηκε το 2001 στο Vogelsang, ένα μέρος στην Κολωνίας. Το κτίριο σοφίτα "twitter-box", αποτελεί την καρδιά του έργου και δημιουργεί τη βάση για τον τέλειο συνδυασμό εργασίας με μοντέρνα αρχιτεκτονική και της χαλάρωσης σε έναν όμορφα διαμορφωμένο χώρο αναψυχής. Το κτίριο αποτελείται από συνδεόμενες μεταξύ τους μονάδες, που συνδυάζουν διαφορετικές τεχνοτροπίες.


Για να δικαιώσει τις προδιαγραφές του έργου και να επιστήσει την προσοχή στη συναρπαστική αρχιτεκτονική του κτιρίου, το δάπεδο κατασκευάστηκε από την εταιρία Burger Fußbodentechnik GmbH από το Kürten-Broich. Αποφασίστηκε να χρησιμοποιήσουν τα προϊόντα Pall-X Kitt (στόκος), Pall-Χ 325 (αστάρι) και Pall-X Nano (βενρίκι). Το εξαιρετικά ανθεκτικό βερνίκι παρέχει την αντοχή στις φθορές που υπόκειται το δρύινο δάπεδο με πλήρη προστασία από τις μηχανικές καταπονήσεις, εξαιτίας της νανοτεχνολογίας του.


Επεξεργασία της επιφάνειας του ξύλου
Πριν από το βερνίκωμα το δάπεδο τρίφτηκε με μηχανές με ιμάντα Pallmann με γυαλόχαρτο διαμετρήματος 40. Ακολούθησε με τρίψιμο με γυαλόχαρτο 60ρι. Κατόπιν στοκαρίστηκαν οι αρμοί με Pall-X Kitt και πριονίδι με τη χρήση ανοξείδωτης ελαστικής σπάτουλας.

Μετά από 20 λεπτά στέγνωμα, η επιφάνεια τρίφτηκε με 100ρι γυαλόχαρτο. και τέλος με περιστροφική μηχανή αποχαρταρίστηκε η επιφάνεια με 120ρι δίσκο.

Αστάρωμα
Αφού καθαρίστηκε καλά η επιφάνεια με τη βοήθεια ηλεκτρικής σκούπας, άρχισε το αστάρωμα της επιφάνειας.  Σε αυτό το στάδιο εφαρμόστηκε ομοιόμορφα μια στρώση αστάρι νερού Pall-X 325 με ένα ρολό για να δημιουργήσει ένα τέλειο φινίρισμα. Το αστάρι, εγγυάται την άψογη τελική εμφάνιση αφού έχει πολύ καλές ιδιότητες πλήρωσης και είναι έτοιμος για βερνίκωμα μετά από μόλις δύο ώρες.


Βερνίκωμα με Pall-X Nano
Το φινίρισμα στο δρύινο παρκέ έγινε με το βερνίκι Pall-X Nano. Με τη χρήση της νανοτεχνολογίας, παράγεται μια ανθεκτική στις γρατσουνιές επιφάνεια που χαρακτηρίζεται από χαμηλό επίπεδο απορρόφησης ρύπων. Η πρώτη στρώση του Pall-X Νano εφαρμόζεται ομοιόμορφα με ένα ρολό για βερνίκια νερού. Οι ειδικοί τεχνίτες ξεκίνησαν από την άκρη του δαπέδου ρολάροντας παράλληλα και στη συνέχεια εναλλάξ προς τις νευρώσεις του ξύλου.  Η κατανάλωση ήταν περίπου 120 ml ανά τετραγωνικό μέτρο. Μετά από την ολονύχτια ξήρανση το βερνικωμένο δάπεδο αποχαρταρίστηκε με δίχτυ 120άρι. Τότε απομακρύνθηκε με βιομηχανική ηλεκτρική σκούπα η σκόνη και εφαρμόστηκε η τελική στρώση Pall-X Nano, με την ίδια μέθοδο όπως για την πρώτη στρώση. Με τη χρήση των προϊόντων Pallmann το "twitter-box" είναι πλέον εξοπλισμένο για το μέλλον. Η περίτεχνη αρχιτεκτονική του σε συνδυασμό με τις αντοχές του δημιουργούν ταυτόχρονα μια οπτικά ελκυστική επιφάνεια.


Συντήρηση: φροντίδα και καθαρισμός
Προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι το δάπεδο με παρκέ δρυός θα έχει μια μακρά διάρκεια ζωής, ο εργολάβος πρότεινε τις δοκιμασμένες οδηγίες φροντίδας για βερνικωμένα παρκέ της Pallmann. Ακολουθώντας τις οδηγίες περιποίησης ειδικά σχεδιασμένες για τις ανάγκες του κτιρίου, δεν υπάρχει πια τίποτα που θα αποτρέψει το δάπεδο να λάβει την καλύτερη δυνατή φροντίδα και καθαρισμό.

Εταιρία τοποθέτησης δαπέδων Burger Fußbodentechnik GmbH
Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1962 και απασχολεί 21 υπαλλήλους. Βρίσκεται στο Kürten-Broich στο Bergisch, κοντά στο Ρήνο. Ειδικεύεται στη διάστρωσης δαπέδων διαφόρων τύπων όπως παρκέ, laminate, δάπεδα φελλού και μοκέτες. Η Burger Fußbodentechnik GmbH έχει ένα σεβαστό κατάλογο έργων, όπως π.χ. τα κτίρια ΑΧΑ AG και BKK Ford στην Κολωνία.

Ανάδοχος:

HIBA Grundbesitz GmbH